KRIS VANSNICK NIEUWE COACH YELLOW TIGERS

Kris Vansnick is de nieuwe bondscoach van de Yellow Tigers.

Hij volgt Gert Vande Broek op die wenst dat de Nationale Damesploeg in alle sereniteit de lopende campagnes kunnen afwerken.

Vansnick is al sinds 2006 assistent trainer van de Yellow Tigers.

Hij is door zijn ervaring als assistent en met zijn enorme kennis van het internationale en Belgische volleybal, uitstekend geplaatst om de Yellow Tigers te leiden. Hij bouwde mee aan het succes van de huidige talentvolle jonge ploeg die deze zomer het Europees Kampioenschap in eigen land zal afwerken. (CV Kris Vansnick)

“Het is een eer om deze ploeg te mogen coachen. Het is geen stap in het onbekende maar het blijft een enorme uitdaging om de talentvolle ploeg te mogen coachen. Ik zal verder bouwen op de fundamenten die we samen met de hele staf gelegd hebben om o.m. het nakend Europees Kampioenschap in eigen land tot een goed einde te brengen. Ik wil, samen met de volledige groep Yellow Tigers, naar de toekomst kijken en ons exclusief toeleggen op de sportieve uitdagingen die ons te wachten staan” aldus de nieuwe bondscoach.

Ook Guy Juwet, de Voorzitter van Volley Belgium, is tevreden met de aanstelling van Kris Vansnick:

“we hebben, in samenspraak met de Raad Van Bestuur van Volley Vlaanderen, gekozen om de sportieve continuïteit te garanderen. We hebben ook rekening gehouden met de sportieve uitdagingen voor de Yellow Tigers. De dames hebben een goede relatie met Kris, wat een belangrijke voorwaarde was om een nieuwe bondscoach aan te stellen. We hebben alle vertrouwen in de nieuwe coach, zijn staf en de speelsters”