Onze Red Dragons staan klaar voor de European Golden League 2022

Onze Red Dragons spelen weldra drie thuismatchen in de poulefase van de European Golden League 2022. Het doel is door te stoten naar de Final Four fase, die gespeeld zal worden in Kroatië vanaf 18 juni.

De Dragons starten op woensdag 25 mei 2022 tegen Letland om 20u30 in Aalst. De 2de match spelen ze op zondag 5 juni 2022 tegen Estland om 19u00 in Kortrijk. De laatste match is op woensdag 8 juni 2022 om 20u30 in Kortrijk met als tegenstander Tsjechië.

Koop vanaf nu je tickets

FIVB – Wereldkampioenschap Dames 2022 (NED/POL): kaartverkoop start op 3 mei

De kaartverkoop voor de in Nederland gespeelde wedstrijden van het Wereldkampioenschap Dames start op 3 mei 16:00u!  Vanaf dan kun je tickets kopen voor alle wedstrijden die gespeeld worden in de Nederlandse gaststeden Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn!
Steun onze Yellow Tigers alvast op de volgende dagen:

24/09 : BEL – PUR

25/09 : BEL – KEN

27/09 : ITA – BEL

30/09 : NED – BEL

02/10 : BEL – CMR

Voor alle info : https://en.volleyballworld.com/volleyball/competitions/women-worldchampionship-2022/

Start Belgisch BEACH seizoen

Beste speler, speelsters de start van het nationaal beachseizoen  ( nationale 2) begint op 30 april. De kalender is terug te vinden op Belgium Beachvolley of via deze link https://www.belgiumbeachvolley.be/nl/calendar/p17_2022/ .

Het hoogste niveau start op 7 mei in Haacht.

De volledige kalender is eveneens terug te vinden op Belgium Beachvolley of via deze link https://www.belgiumbeachvolley.be/nl/calendar/p11_2022/.

Ik wens jullie als voorzitter van Belgium Beachvolley een prachtige zomer en mooie sportieve beach tornooien vrij van kwetsuren.

Hopelijk tot één van de beachtornooien.

 

Groeten, Johan Van Riet.

Onze meisjes U17 werden tweede

Van 22 tot 24 april traden de Belgische selectie meisjes U17 (geboren na 01/01/2006) aan in de tweede (en laatste) voorronde van het Europees Kampioenschap.  Onze ploeg nam het op tegen de selecties van gastland Duitsland, Israël en Litouwen. De inzet was een plaats voor de finales van het EK in Tsjechië (16-24 juli). België won de eerste matchen tegen Israël (3-1) en Litouwen (3-0) , maar moest de duimen leggen tegen de ploeg van gastland (1-3).  Duitsland won het tornooi, onze selectie eindigde als tweede.

De Belgische Jongens U18 (geboren na 01/01/2005) wonnen het WEVZA toernooi in januari. Zij hoefden dus niet aan te treden in de tweede voorronde vermits ze zich door die overwinning direct plaatsten voor de finaleronde in Georgië (09-17 juli, Tbilisi).

Barrages voor bijkomende stijgers

Om de nationale reeksen op te vullen voor het volgende seizoen organiseert de MNC (Management National Competition) extra play-offs wedstrijden en toernooien.

Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Nationale Jeugdkampioenschappen 2022, op 21 & 22 mei te Flobecq en Lessines

De Nationale jeugdkampioenschappen worden georganiseerd in de provincie Henegouwen door de club van Lessines (FVWB) , in samenwerking met Volley Belgium en Volley Vlaanderen.

 

Zaterdag 21 mei 2022

 • Jongens: U19, U15, U11
 • Meisjes: U17, U13

 

Zondag 22 mei 2022

 • Meisjes: U19, U15, U11
 • Jongens: U17, U13

 

Plaats:  Centre Sportif Jacky Leroy – Rue de la Crête 288 – 7800 FLOBECQ (U11, U13, U15)

   Complexe Sportif Claudy Criquelion – Boulevard E. Schevenels 24B – 7860 LESSINES (U17 ,U19)

Klik hier voor het reglement.

Wisselend succes voor de jeugdselecties U20M & U19W

Van 8 tot 10 april traden onze jeugdselecties U20M en U19W in het strijdperk voor de tweede kwalificatieronde van het Europese kampioenschap 2022.  De jongens trokken daarvoor naar Kroatië, de meisjes naar Tsjechië.

De U19-meisjes wonnen hun match tegen Spanje met 3-1, maar ze verloren telkens met 3-0 van Tsjechië en Servië. Daarmee eindigde ze laatste in hun poule.

Onze selectie U20M won drie wedstrijden op drie, tegen Hongarije, Zweden en gastland Kroatië. De jongens gaven  tot slechts twee sets prijs. Door hun geweldige prestatie skippen onze jongens de derde voorronde en kunnen ze zich vanaf nu voorbereiden op de finales in Italië, die zullen plaatsvinden van 17 tot 25 september 2022.  Onze Young Red Dragons zijn er zelfs tweede reekshoofd, naast het gastland.

Wordt vervolgd!

COVID wedstrijdprotocol blijft voorlopig van kracht

Het wedstrijdprotocol blijft hetzelfde, dit met 1 uitzondering: het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht.

Alle andere aspecten (presentatie ploegen achterlijn, geen handshake, lijnrechters voorgesteld op hun respectievelijke plaats, courtswitch tussen sets, applaus na wedstrijd op 3-meter lijn, … ) blijven behouden.

EuroMillions Cup Finals 2022 : proficiat aan de bekerwinnaars

Eindelijk, eindelijk, eindelijk,….

Na een lange COVID-winter genoten we op 27 februari in het Antwerpse Sportpaleis voluit van de EuroMillions Cup Finals 2022, en dat met veel publiek.

Caruur Volley Gent kroonde zich tot bekerwinnaar bij de heren en VC Oudegem mocht de cup in de lucht steken bij de dames.

Lindemans Aalst – Caruur Volley Gent: 1-3 ( 25-21, 23-25, 23-25, 14-25)

VC Oudegem – VDK Bank Gent Damesvolley 3-1 (25-16, 30-32, 25-16, 25-20)

Een dikke proficiat aan de bekerwinnaars!

Reactie VOLLEY BELGIUM inzake volleybalactiviteiten in Rusland en Wit-Rusland (26/02/2022)

Gezien de Russische invasie in Oekraïne besliste Volley Belgium om niet deel te nemen aan organisaties die op Russisch en Wit-Russisch grondgebied zouden doorgaan.

De raad van bestuur van CEV, de Europese Volleybalfederatie, besliste zaterdagmorgen in hun vergadering te Antwerpen om dit standpunt, afkomstig van meerdere nationale federaties, te ondersteunen.

Vanuit de CEV werd dit standpunt onmiddellijk gemeld aan FIVB, de wereldvolleybalfederatie.  Zaterdagnamiddag besliste ook de FIVB dit standpunt over te nemen. Er worden nu oplossingen gezocht voor de diverse organisaties eventueel toch te laten doorgaan op andere locaties.

Er wordt nog overlegd met FIVB over de deelname van Russische of Wit-Russische teams aan de verschillende internationale competities op niet-Russische bodem. Volley Belgium dringt er op aan dat ook deze deelname niet mogelijk is gelet de huidige omstandigheden.

Lees het artikel van SPORZA: Belgische volleybalbond reageert op statement FIVB: “Het WK in Rusland moet wél geschrapt worden”

Bekijk ook het standpunt van CEV. Tot nader order zal er geen CEV volley, BEACH volley of SNOW volley zijn in Rusland of Oekraïne.

COVID update 01/02/2022 : aanpassing regels verplaatsing wedstrijden

 • Vanaf wedstrijddatum 7 februari 2022 wordt uitstel van wedstrijden omwille van coronabesmettingen of quarantaines niet meer aanvaard. Enkel in onderlinge overeenkomst kunnen wedstrijden nog verplaatst worden mits het onmiddellijk voorstellen en vastleggen tussen beide clubs van een nieuwe speeldatum binnen het bereik van de normale duur van de competitie. De kosten van deze onderlinge wedstrijdwijzigingen zullen gefactureerd worden zoals voorzien in het reglement.
 • Alle clubs welke nog wedstrijden in te halen hebben dienen deze ingepland te hebben voor 15 februari (effectieve speeldatum kan na deze datum liggen)
 • Bij discussie omtrent het opnieuw inplannen van wedstrijden kan een datum en tijdstip opgelegd worden door de commissie MNC. Eventueel kan het thuisvoordeel afgenomen worden door op een neutraal terrein of het terrein van de tegenstander te spelen.*

*de commissie MNC behoudt zich het recht voor om deze maatregelen opnieuw bij te sturen, indien ze het nodig acht volgens de evolutie van de pandemie.

Ter info :

How do you combine beach and indoor training? – Webinar Thursday 13 January-

Combination between beach & indoor
With the increasing relevance of beach volleyball as an Olympic Sport, many countries already have national beach volleyball programs. The Netherlands has had since 2007 a youth and senior national beach volleyball program. The Netherlands also has a “hybrid” vision where all talented youth players have the chance to learn both disciplines. In the webinar given by Victor Anfiloff (former head coach Beach Team Netherlands) and Joep van Iersel (FIVB and CEV Technical Supervisor), they will share the lessons learned from the last 10+ years. This will include load management, technical differences, and selection policies in hybrid programs.

Cooperation of the Nevobo & WEVZA
The webinar is a cooperation between the Dutch Volleyball Federation (Nevobo) and the Western European Volleyball Zonal Association (WEVZA). Trainers from all over Europe can register, so the evening will therefore mainly be in English.

Information
Date:                                                   January 13th 2022
Time:                                                   7.30 – 9.00 pm (Dutch time)
Registration:                                       Click here
Deadline for registration:                    January 6th 2022

Questions about the webinar?           Contact Henk Steeghs.

COVID-richtlijnen 20/11/2021 – 28/01/2022 (update 19/01)

De aanpassing ten opzichte van de eerder verspreide communicatie (van 24/11) wordt hieronder in het rood vermeld. 

Ingevolge de beslissingen van het Overlegcomité van 18/11 en de daaropvolgende interpretaties vanwege de verschillende ministeries van sport zijn vanaf 23/11/2021 tot 28/01/2022 volgende richtlijnen van toepassing. Als volleybalfederatie begrijpen we dat dit behoorlijk wat organisatorische problemen met zich meebrengt voor onze clubs, maar deze maatregelen worden ons opgelegd door de overheid in het kader van de bestrijding van de pandemie.

Omdat de sport een niet-federale bevoegdheid is werden de initiële maatregelen van de federale overheid nadien bijgestuurd door de beide ministers van sport. Wij baseren ons daarom op verschillende communicatie vanwege VSF (Vlaamse Sportfederatie) en AISF (Association Interfédérale du Sport Francophone). Wij verontschuldigen ons als federatie indien dit voor verwarring zou zorgen maar dit gebeurt nu eenmaal buiten onze wil om.

 • Het Covid Safe Ticket (CST) is een bewijs van volledige vaccinatie, van een recente negatieve PCR-test (ook een snelle Antigeen (AG) test bij apotheker) of van een herstelcertificaat. Enkel mits voorlegging van dit ticket samen met de identiteitskaart kan een persoon toegang krijgen tot de wedstrijd / sporthal. Dit geldt voor alle toeschouwers boven de 12 jaar en twee maand. Enkel met een groen scherm wordt de toegang tot de sporthal verleend. Personen van buitenlandse origine dienen minimaal in het bezit te zijn van een document in één van de landstalen of in het Engels waarin de vaccinatie of recente negatieve test aangetoond kan worden.
 • Ter info : de officiële app voor controle van de CST kan vrij gedownload worden op : https://www.covidscan.be/nl/ 
 • Deze regel is geldig voor alle wedstrijden in de vier nationale reeksen ( Liga, 1e nationale, 2e nationale en 3e nationale), zowel voor hoofdwedstrijden als voorwedstrijden. Dezelfde regel geldt voor eventuele oefenwedstrijden of tornooien.
 • De thuisclub is verantwoordelijk voor toepassing van deze regels.
 • Het gebruik van het mondmasker is verplicht tijdens de volledige aanwezigheid in de infrastructuur voor iedereen boven de leeftijd van 10 jaar.

Uitzonderingen :

 • Spelers zijn vrijgesteld van het mondmasker tijdens de opwarming voor de wedstrijd en op het ogenblik dat ze effectief op het terrein staan. Wisselspelers dragen steeds het mondmasker.
 • Alle officials dragen het mondmasker. Enkel de scheidsrechters zijn vrijgesteld van het mondmasker tijdens de wedstrijd zelf.
 • Conform de richtlijnen van de overheid wordt een volledig respect van de basisregels verwacht. Zie hiervoor ook de regels welke op 6/9/2021 verschenen op de website van Volley Belgium.
 • De hoofdcoach hoeft tijdens de wedstrijd geen mondmasker te dragen.

 

Een wedstrijd kan door een club enkel rechtsgeldig uitgesteld worden omwille van een (vermoedelijke) COVID-besmetting binnen een ploeg:

 • indien de MNC (Management National Competitions, ex-NOC) hiervan vooraf verwittigd wordt via mail ( > NOC-CNR@volleybelgium.be ), verstuurd door de voorzitter of secretaris van de betrokken club, met uitdrukkelijke melding van het wedstrijdnummer,
 • én indien de resultaten van een COVID PCR-test van minimum 2 positief geteste spelers van de betrokken ploeg binnen de 3 werkdagen na de wedstrijd gezamenlijk (geen individuele verzendingen!) via mail worden overgemaakt aan de MNC.

Indien deze bewijsstukken niet (of niet tijdig) overgemaakt worden, zal de MNC een forfait uitspreken ten nadele van de betrokken ploeg.

Wij rekenen op jullie medewerking om aldus een lockdown en / of verdere uitbreiding van de pandemie te kunnen vermijden.

Serge LIBERT is niet meer

 

  Une personne chère ne nous quitte jamais.

Elle vit au plus profond de notre cœur , et

pour la revoir il suffit de se rappeler les moments partagés.

Adieu l’ami .

Serge was heel actief in onze federatie als scheidsrechter en als secretaris van het Bondsparket.

VOLLEY BELGIUM en het Bondsparket bieden de familie LIBERT hun medeleven aan.

 

COVID en Covid Safe Ticket (CST)

Aangezien de Covid regels/richtlijnen vanuit de verschillende regeringen voortdurend wijzigen, ook met betrekking tot het gebruik van het Covid Safe Ticket, raden we ieder van u aan om uzelf goed op de hoogte te houden over de laatste regels en toepassingen hieromtrent.

Volley Belgium respecteert de overheidsregels op het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) doch voegt daar geen eigen regels aan toe. Het gebruik van een CST (tenzij waar het echt verplicht zou zijn door de overheid) is dus een vrije beslissing is van de organisator van een wedstrijd. Het is aan de thuisspelende ploeg om de bezoeker in te lichten over de lokaal geldende regels.

COVID protocol 4.0 in voege vanaf 6 september 2021

COVID protocol – versie 4.0 – update 06.09.2021

 1. Inleiding

De nationale veiligheidsraad besliste in zijn vergadering van 20 augustus 2021 om de beperkende maatregelen voortvloeiende uit de vorige protocollen voor de sport geheel te laten wegvallen. Deze beslissing werd overgenomen door de ministers van sport van de deelstaten.

De COVID-cel besliste in zijn vergadering van 3 september 2021 om deze beslissing integraal over te nemen voor de organisatie van wedstrijden in de verschillende nationale competities.

 

 1. Aanbeveling

Het is nu aan ons allemaal om er samen voor te zorgen dat we kunnen blijven volleyballen. Dit is een gedeelde verantwoordelijkheid!

Voor alles geldt: blijf je gezond verstand gebruiken.

 • Heb je gezondheidsklachten? Blijf thuis, bezoek je behandelde huisarts en laat je testen;
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen ( spelers, coaches, officials, supporters, ..);
 • Was vaak je handen met water en zeep/handgel, ook voor en na bezoek van je sportlocatie;
 • Gebruik enkel je eigen materialen (handdoeken, drinkbussen, etc.);
 • Volg de regels en aanwijzingen van de locatie waar je bent.

 

 1. Maatregelen lokale of regionale overheden

 Eventuele maatregelen opgelegd door lokale overheden met betrekking tot sportinfrastructuur dienen evenwel te blijven gerespecteerd. De thuisspelende clubs wordt gevraagd om deze ten laatste vier kalenderdagen voor de speeldag (dus op dinsdag voor wedstrijden op zaterdag en zondag, op maandag voor de vrijdagavondwedstrijden) voor de wedstrijd te melden aan de bezoekende clubs.

 

 1. Vragen ?

De commissie welke verantwoordelijk is voor de organisatie  van de nationale competities zal alle vragen van de clubs centraliseren en beantwoorden.

Het emailadres van de COVID-cel is niet meer actief.

Alle vragen dienen dan ook gericht te worden aan :  noc-cnr@volleybelgium.be

 

 

 

 

 

Herbenoeming Guy Juwet en Claude Kriescher tot juni 2025

Tijdens de Algemene Vergadering Volley Belgium welke georganiseerd werd op dinsdagavond 15/06 werd beslist om de mandaten van het dagelijks bestuur van Volley Belgium te vernieuwen voor 4 jaar.

 • Op voorstel van Volley Vlaanderen werd het mandaat van Guy Juwet als nationaal voorzitter van de federatie hernieuwd tot juni 2025.  Guy zal dit blijven doen in combinatie met zijn mandaat als secretaris van de European Financial Commission binnen de CEV, de overkoepelende Europese organisatie.
 • Op voorstel van de Fédération Volley Wallonie Bruxelles werd het mandaat van Claude Kriescher als financieel bestuurder van Volley Belgium hernieuwd tot juni 2025.  Claude zal dit blijven doen met zijn mandaat als Vice-Voorzitter van de Zonal Association WEVZA binnen de CEV.

Beide herbenoemingen werden unaniem goedgekeurd door de 18 effectieve leden van de Algemene Vergadering welke aangeduid werden door hun respectievelijke vleugelfederaties.

Het BELGIAN BEACHVOLLEY CHAMPIONSHIP gaat van start!

Vorig jaar trok COVID een hele dikke streep door het Beach seizoen.  Dat overkomt ons geen twee keer!

Speciaal voor u organiseert de Belgian Beach Tour Commission (BBTC) een nationaal kampioenschap voor de gevestigde waarden, en zelfs een tweede nationaal circuit ‘nationaal 2’ voor het opstormend talent.  Wees onze gast op de volgende locaties:

Belgian Beachvolley Championship 2021
Kwalificaties       Manche  Locatie                       
12/06/2021 13/06/2021 Ieper
26/06/2021 27/06/2021 Kortrijk
3/07/2021  4/07/2021 Lommel
10/07/2021  11/07/2021 Waregem
24/07/2021  25/07/2021 Leuven
31/07/2021  1/08/2021 Haacht
07/08/2021  08/08/2021 Hechtel-Eksel
13-14/08/2021 15/08/2021 Brussel

 

Wie mee wil strijden registreert zich  via de website  van de BBTC en leest alvast het reglement (opgelet : lichte aanpassing op 11/06).  Meer info over het nationaal 2 – circuit vind je hier .