PROXIMUS MEDIAPARTNER VAN DE EUROPEAN GOLDEN LEAGUE VOLLEYBAL

Alle thuiswedstrijden van de Red Dragons en de Yellow Tigers exclusief te zien bij Proximus Pickx.

Topvolley Belgium en Proximus slaan de handen in elkaar om de thuiswedstrijden van de Yellow Tigers en de Red Dragons in de European Golden League voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom zendt Proximus deze wedstrijden rechtstreeks uit, niet enkel via de Pickx+ Sports-zenders maar ook op het kanaal Pickx live, dat gratis te bekijken is voor alle tv-klanten van Proximus. Daarnaast wordt via pickx.be ook een livestream ter beschikking gesteld voor iedereen, zowel Proximus-klanten als niet-klanten.

“We zijn erg blij dat Proximus de volleysport een warm hart genegen is. In aanloop van het EK vrouwen in eigen land, is alle aandacht voor de Belgische Volleysport welkom. Bovendien is de European Golden League een mooie aanloop naar het Europees Kampioenschap voor zowel de vrouwen als de mannen. Bovendien biedt onze kersverse mediapartner een aantal activaties aan voor de bestaande en nieuwe fans, zowel op de eigen kanalen als rond de wedstrijden”, aldus David Steegen, Head of Content, Communication & Media van Topvolley Belgium.

“We zijn bijzonder tevreden dat we de komende thuiswedstrijden van onze Red Dragons en Yellow Tigers kunnen aanbieden aan al onze klanten. Bij Proximus Pickx willen we sportliefhebbers verwennen met de beste Belgische en internationale sportcompetities, en we besteden daarbij bijzondere aandacht aan de prestaties van onze landgenoten. Het Belgische volleybal heeft de voorbije jaren een enorme evolutie doorgemaakt. Onze nationale ploegen verdienen dan ook de steun van het publiek in hun voorbereiding op het EK in augustus”, vult Jim Casteele, Consumer Market Lead van Proximus, aan.

Programmatie (telkens rechtstreeks op Pickx live, Pickx+ Sports en pickx.be):

27/05: Red Dragons – Kroatië (17.00 uur)

27/05: Yellow Tigers – Bosnië-Herzegovina (20.00 uur)

03/06: Yellow Tigers – Zweden (17h00)

03/06: Red Dragons – Oekraïne (20.00 uur)

10/06: Red Dragons – Noord-Macedonië (19.00 uur)

 

Voor meer informatie kan u terecht bij:

David Steegen, Head of Communication, Content & Media Topvolley Belgium

david.steegen@topvolleybelgium.be

+32 475 90 26 26

 

Fabrice Gansbeke, Woordvoerder Proximus

fabrice.gansbeke@proximus.com

+32 472 05 07 02

Nationale jeugdkampioenschappen op 27 & 28 mei 2023

De nationale jeugdkampioenschappen worden dit jaar georganiseerd door VAMOS STEKENE in samenwerking met Volley Belgium en Volley Vlaanderen.

Zaterdag 27 mei 2023
§ Meisjes: U19, U15, U11
§ Jongens: U17, U13

Zondag 28 mei 2023
§ Jongens: U19, U15, U11
§ Meisjes: U17, U13

Plaats: Sporthal De Sportstek, Nieuwstraat 60D, 9190 Stekene

Het reglement vindt u  hier 

Een kolkend Sportpaleis voor de Lotto Cup Finals

Op zondag 26 februari werden de belgische bekerfinales georganiseerd in het Antwerpse Sportpaleis. Het spektakel van Topvolley Belgium was ook dit jaar een grote voltreffer: ruim 10000 toeschouwers tekenden present in het sportpaleis over de beide finales heen.
In de herenfinale kon Knack Roeselare met de beker naar huis na een overtuigende 3-0 overwinning tegen Decospan Menen. De finale bij de dames werd pas beslecht in een zenuwslopende tiebreak waarin het team van Asterix Beveren in  extremis de overhand nam op het team van VDK Gent.
De grootste winnaars van deze finales waren zonder twijfel ook het talrijk opgekomen publiek en de duizenden tv-kijkers die de wedstrijden rechtstreeks konden volgen.
Proficiat aan alle finalisten en proficiat aan de medewerkers van Topvolley Belgium voor de vlotte organisatie.
Dank aan onze sponsors Nationale Loterij, Ethias, Stad Antwerpen.  Dank aan de heren ministers Vincent Van Petegem (federaal minister van Financiën), Ben Weyts (Vlaams minister van Sport) en Sven Gatz (Brussels minister voor begroting) en aan Jean-Michel Saive (voorzitter BOIC) voor hun interesse en aanwezigheid!

Onderzoek naar samenwerking Belgische en Nederlandse volleybalcompetities

Volley Belgium, Nevobo, de Belgische Volleybal Liga en drie Nederlandse topploegen hebben gezamenlijk besloten een verkennend onderzoek te starten naar mogelijke samenwerking op sportief en commercieel vlak tussen de Nederlandse en Belgische volleybalcompetities. Zij worden hierbij geholpen door het bedrijf Hypercube Business Innovation, welke ook betrokken is geweest bij het onderzoeken en opzetten van de BNXT-League in het basketbal.

Hypercube is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp van competitieformats en bijhorende economische en sportieve analyses en prognoses en voert wereldwijd projecten uit. Het bedrijf is in zowel Nederland als België al meermaals actief geweest in de sportwereld. Zo kwam de omschakeling naar het play-off systeem in de Jupiler Pro League er op basis van een Hypercube studie.

Tussen november 2022 en februari 2023 zullen alle stakeholders (federaties, clubs, spelers, coaches, fans, mediapartners en sponsors) binnen beide competities intensief betrokken worden in de studie. Zowel de heren- als de damescompetities worden onderdeel van het onderzoek. Medio maart worden de resultaten van het onderzoek voorgelegd. Op dat moment zal worden besloten of het traject wel of niet voort te zetten en de samenwerking tussen de competities verder uit te werken.

Guy Juwet, Voorzitter Volley Belgium: “Vanuit Volley Belgium zijn we steeds op zoek hoe we de volleybalsport in België bij Heren en Dames en de organisatie van de nationale competities naar een hoger niveau kunnen brengen. We zijn overtuigd dat met de inschakeling van Hypercube we een partner hebben die ons hierin kan begeleiden. Na de eerste fase zal worden geoordeeld samen met de andere Stakeholder hoe we best evolueren met onze clubs en competities.”

Guido Davio, Algemeen Directeur NEVOBO: “We zijn nieuwsgierig of we door een samenwerking met België, als aanvulling op de huidige Eredivisie, door kunnen bouwen aan het sportief, commercieel en organisatorisch versterken van de Eredivisie, Eredivisie Teams en het traject dat talentvolle Nederlandse volleyballers kunnen doorlopen. We kijken uit naar de uitkomsten van de eerste fase van het onderzoek.

Pieter Nieuwenhuis, CEO Hypercube: “Hypercube ziet dit project als een mooie kan om te onderzoeken of de gezamenlijke markt van Nederland en België van inmiddels 29,5 miljoen inwoners en met een gezamenlijke economie van ruim € 1.200 miljard (meer dan 10% groter dan die van Spanje, ook een impuls kan geven aan het volleybal in beide landen. Nederland heeft met Oranje bijgedragen aan de volleybal geschiedenis terwijl het België met maar liefst vijf deelnemers aan de weg timmert in het Europese clubvolleybal. We gaan samen uitzoeken of de voordelen van die grotere markt het kunnen winnen van de nadelen.”

De Yellow Tigers kennen hun tegenstanders van EK in eigen land!

Zopas vond in Napels de loting van het EK2023 plaats. De Yellow Tigers kennen de vijf tegenstanders die naar Gent zullen afzakken om de poulefase af te werken. Ook de Red Dragons weten tegen welke naties zij het opnemen.

Een wedstrijdschema voor de poulefase in Gent is nog niet bekend, maar onze tegenstanders zijn: Slovenië (CEV-14), Servië (CEV-1), Polen (CEV-9), Oekraïne (CEV-13) en Hongarije (CEV-22).

De poulefase wordt afgewerkt in de Topsporthal in Gent, vanaf de kwartfinales trekken de Belgian Yellow Tigers naar Paleis 12 in Brussel.

Om de Yellow Tigers naar ongekende hoogtes te stuwen hebben ze jullie vocale ondersteuning nodig! We werken volop aan een speciaal belevingsaanbod zodat jullie als volleybalclub met z’n allen optimaal van het Europees Kampioenschap in België kunnen genieten. Over dat pakket vertellen we jullie snel meer!

De Red Dragons mogen zich opmaken voor een trip naar Italië. Daar zullen ze het in poule A opnemen tegen gastland Italië (CEV-1), Servië (CEV-5), Duitsland (CEV-8), Zwitserland (CEV-20) en Estland (CEV-24).

 

Erevoorzitter van Greenyard Maaseik, Mathi Raedschelders onverwacht overleden.

 

Vanochtend kreeg de Belgische volleybalwereld tragisch nieuws te verwerken. Mathi Raedschelders, erevoorzitter van VC Greenyard Maaseik is op 15 september onverwacht overleden.

Mathi was maar liefst 35 jaar voorzitter van VC Greenyard Maaseik. Onder zijn hoede behaalde de club de allergrootste successen, 16 titels, 14 bekers en meerdere prijzen in Europese competities. In 2020 zwaaide hij af als voorzitter en werd vol trots erevoorzitter. In die functie zetelde hij nog steeds in de Raad van Beheer.

In 2021 mocht hij tijdens de VolleyProms de Lifetime Achievement Award ontvangen.

Volley Belgium wil iedereen die een nauwe band heeft met Mathi alle sterkte en de mooiste herinneringen toewensen.

2 september 2022 : algemene vergadering van onze nationale scheidsrechters te Elewijt

Bijna het gehele scheidsrechterskorps verzamelde in Elewijt op 2 september voor een meer dan goed gevuld programma. Naast een overzicht van het reilen en zeilen van de Nationale Scheidsrechters Commissie (NSC) werden onze arbiters met tekst en video’s bijgespijkerd, want en resem nieuwe regels vinden dit jaar ingang. De vergadering kreeg ook een uiteenzetting over EUROVOLLEY 2023, waar ons land hoofdorganisator van wordt. Naast onze nationale scheidsrechters werd deze interessante meeting ook bijgewoond door coaches en officials.

De NSC presentaties vindt u hier. 

Klik hier voor de presentatie EUROVOLLEY 2023

Noteer dat de presentaties werden ingekort teneinde te passen op deze site. Voor het volledige IVS reglement kunnen onze scheidsrechters terecht op de site van Volley Vlaanderen.

HULDIGING KAMPIOENEN VOLLEY BELGIUM

 

Op donderdag 16 juni werden alle clubs welke een kampioenentitel haalden in één van de nationale reeksen ( Liga, 1e, 2e en 3e nationale) uitgenodigd in het Eurovolley Experience Center te Vilvoorde. Zij ontvingen namens de raad van bestuur Volley Belgium hun kampioenentrofee voor het seizoen 2021-22.

Proficiat aan alle winnaars, zowel aan de spelers/speelsters als aan de staf- en bestuursleden en de clubvrijwilligers voor deze prestatie.

Wij kijken samen uit naar een nieuw seizoen 2022-23 met nieuwe hogere uitdagingen!

Alle nationale kampioenen 2021-2022

Het seizoen zit erop. Alle nationale kampioenen zijn gekend, zowel bij de senioren als bij de jeugd.

 

Hier zijn ze:

Bij de senioren 

HEREN
LIGH KNACK ROESELARE
NAT1H AXIS GUIBERTIN
NAT2AH VT SAFESIGN HASSELT
NAT2BH REMBERT TORHOUT
NAT3AH ALFA SOLUTIONS TIEVOLLEY TIELT
NAT3BH HZ 93 HOFSTADE-ZEMST
NAT3CH FH NIJLEN
NAT3DH WARA GENK
 

DAMES

LIGD VDK GENT
NAT1D FIXIT VOLLEY KALMTHOUT
NAT2AD M. SIKS BLAASVELD
NAT2BD DATOVOC TONGEREN
NAT3AD GOVOK CAMMAERT GOOIK
NAT3BD HELLVOC HEMIKSEM-SCHELLE
NAT3CD STALVOC BEVERLO

 

Bij de jeugd 

JONGENS 

U11              OXACO BVC ANTWERPEN

U13              REMBERT TORHOUT

U15              REMBERT TORHOUT

U17              REMBERT TORHOUT

U19              WAREMME VOLLEY

 

MEISJES :

U11               DAMES VOLLEY WAREGEM

U13               VBC ZANDHOVEN

U15               BEVO BEOBANK ROESELARE

U17               BDO HAASRODE LEUVEN

U19               DATOVOC TONGEREN

Onze Red Dragons staan klaar voor de European Golden League 2022

Onze Red Dragons spelen weldra drie thuismatchen in de poulefase van de European Golden League 2022. Het doel is door te stoten naar de Final Four fase, die gespeeld zal worden in Kroatië vanaf 18 juni.

De Dragons starten op woensdag 25 mei 2022 tegen Letland om 20u30 in Aalst. De 2de match spelen ze op zondag 5 juni 2022 tegen Estland om 19u00 in Kortrijk. De laatste match is op woensdag 8 juni 2022 om 20u30 in Kortrijk met als tegenstander Tsjechië.

Koop vanaf nu je tickets

FIVB – Wereldkampioenschap Dames 2022 (NED/POL): kaartverkoop start op 3 mei

De kaartverkoop voor de in Nederland gespeelde wedstrijden van het Wereldkampioenschap Dames start op 3 mei 16:00u!  Vanaf dan kun je tickets kopen voor alle wedstrijden die gespeeld worden in de Nederlandse gaststeden Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn!
Steun onze Yellow Tigers alvast op de volgende dagen:

24/09 : BEL – PUR

25/09 : BEL – KEN

27/09 : ITA – BEL

30/09 : NED – BEL

02/10 : BEL – CMR

Voor alle info : https://en.volleyballworld.com/volleyball/competitions/women-worldchampionship-2022/

Start Belgisch BEACH seizoen

Beste speler, speelsters de start van het nationaal beachseizoen  ( nationale 2) begint op 30 april. De kalender is terug te vinden op Belgium Beachvolley of via deze link https://www.belgiumbeachvolley.be/nl/calendar/p17_2022/ .

Het hoogste niveau start op 7 mei in Haacht.

De volledige kalender is eveneens terug te vinden op Belgium Beachvolley of via deze link https://www.belgiumbeachvolley.be/nl/calendar/p11_2022/.

Ik wens jullie als voorzitter van Belgium Beachvolley een prachtige zomer en mooie sportieve beach tornooien vrij van kwetsuren.

Hopelijk tot één van de beachtornooien.

 

Groeten, Johan Van Riet.

Onze meisjes U17 werden tweede

Van 22 tot 24 april traden de Belgische selectie meisjes U17 (geboren na 01/01/2006) aan in de tweede (en laatste) voorronde van het Europees Kampioenschap.  Onze ploeg nam het op tegen de selecties van gastland Duitsland, Israël en Litouwen. De inzet was een plaats voor de finales van het EK in Tsjechië (16-24 juli). België won de eerste matchen tegen Israël (3-1) en Litouwen (3-0) , maar moest de duimen leggen tegen de ploeg van gastland (1-3).  Duitsland won het tornooi, onze selectie eindigde als tweede.

De Belgische Jongens U18 (geboren na 01/01/2005) wonnen het WEVZA toernooi in januari. Zij hoefden dus niet aan te treden in de tweede voorronde vermits ze zich door die overwinning direct plaatsten voor de finaleronde in Georgië (09-17 juli, Tbilisi).

Barrages voor bijkomende stijgers

Om de nationale reeksen op te vullen voor het volgende seizoen organiseert de MNC (Management National Competition) extra play-offs wedstrijden en toernooien.

Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Nationale Jeugdkampioenschappen 2022, op 21 & 22 mei te Flobecq en Lessines

De Nationale jeugdkampioenschappen worden georganiseerd in de provincie Henegouwen door de club van Lessines (FVWB) , in samenwerking met Volley Belgium en Volley Vlaanderen.

 

Zaterdag 21 mei 2022

  • Jongens: U19, U15, U11
  • Meisjes: U17, U13

 

Zondag 22 mei 2022

  • Meisjes: U19, U15, U11
  • Jongens: U17, U13

 

Plaats:  Centre Sportif Jacky Leroy – Rue de la Crête 288 – 7800 FLOBECQ (U11, U13, U15)

   Complexe Sportif Claudy Criquelion – Boulevard E. Schevenels 24B – 7860 LESSINES (U17 ,U19)

Klik hier voor het reglement.

Wisselend succes voor de jeugdselecties U20M & U19W

Van 8 tot 10 april traden onze jeugdselecties U20M en U19W in het strijdperk voor de tweede kwalificatieronde van het Europese kampioenschap 2022.  De jongens trokken daarvoor naar Kroatië, de meisjes naar Tsjechië.

De U19-meisjes wonnen hun match tegen Spanje met 3-1, maar ze verloren telkens met 3-0 van Tsjechië en Servië. Daarmee eindigde ze laatste in hun poule.

Onze selectie U20M won drie wedstrijden op drie, tegen Hongarije, Zweden en gastland Kroatië. De jongens gaven  tot slechts twee sets prijs. Door hun geweldige prestatie skippen onze jongens de derde voorronde en kunnen ze zich vanaf nu voorbereiden op de finales in Italië, die zullen plaatsvinden van 17 tot 25 september 2022.  Onze Young Red Dragons zijn er zelfs tweede reekshoofd, naast het gastland.

Wordt vervolgd!