ONGEKEND SUCCES VAN HET CEV EUROVOLLEY WOMEN IN EIGEN LAND

Gisteren kroonden de Turkse Volleybal vrouwen zich tot de kersverse Europese kampioenen in een kolkend Paleis 12 in Brussel.

Er werden voor méér dan 1.000.000 euro aan tickets verkocht. Dit overstijgt de stoutste prognoses.

Maar liefst 9000 uitzinnige Servische en Turkse supporters waren de bevoorrechte getuigen van een zinderende wedstrijd tussen de twee grootmachten.

De voorbije twee weken bezochten méér dan 50.000 fans de Interlands van het Europees Kampioenschap Volleybal voor vrouwen in Gent (groepsfase) en Brussel (vanaf de 1/8ste finales).

Het Belgisch Nationaal team bereikte een verdienstelijke 1/8ste finale tegen Turkije, de latere kampioenen.

Het Europees Kampioenschap Volleybal vrouwen is een ongekend succes gebleken.

Organisator Topvolley Belgium is tevreden met het resultaat en de impact van het CEV Eurovolley Women:

“We hebben niet alleen een moeilijke pagina omgeslagen voor de Yellow Tigers na een slopende en vervelende periode (in verband met de vorige trainer, red). Bondscoach Kris Vansnick heeft erg goed werk verricht door nieuw leven in de ploeg te blazen. De Yellow Tigers leven wéér” aldus Algemeen Directeur Geert De Dobbeleer, “Ook het imago van ons land is op een prachtige manier uitgedragen in Europa en in Azië. Het CEV Eurovolley is uitgezonden in méér dan 40 landen en werd door miljoenen sportliefhebbers bekeken. Ik ben Sport Vlaanderen, het Brussels Gewest, de Fédération Wallonie-Bruxelles, de steden Gent en Brussel erg dankbaar voor hun steun.” vervolgt de Algemeen Directeur “Verder dank ik de partners, de medewerkers van Topvolley Belgium en de vele vrijwilligers voor hun geweldig werk. Zonder hen had dit event van wereldniveau nooit kunnen plaatsvinden” besluit De Dobbeleer.

De finale van gisteren werd gisteren, bovenop de Televisie uitzending, in Turkije op 55 publieke locaties uitgezonden. Zo was het voetbalstadion van voetbalclub Besiktas in Istanbul (capaciteit: 42.000) volgepakt om de wedstrijd live te volgen.

We merken alvast dat de impact van het EK een gevoelige verhoging van de instroom van nieuwe leden veroorzaakt. Vooral bij 13, 14 jarigen is de belangstelling groot.

Topvolley Belgium zal de exacte cijfers na de inschrijvingsperiode communiceren.