(SPORZA) Joppe Van Langendonck en Kyan Vercauteren zijn wereldkampioen beachvolley U21 in Thailand

 

Ons land heeft de wereldtitel veroverd op het WK beachvolleybal voor spelers onder 21 jaar in Thailand: Joppe Van Langendonck (20) en Kyan Vercauteren (19) klopten vanochtend in Roi-Et het Oostenrijkse duo Timo Hammarberg en Tim Berger in een thriller: 18-21, 21-19 en 15-13.

De twee jonge Belgen, onder begeleiding van coach Rik Donckers, waren de verdiende winnaars van het WK. Ze verloren zowel in de groepsfase als in de knock-outfase geen enkele wedstrijd.

Ze toonden ook mentale weerbaarheid en overgave door vandaag zowel in de halve finales als in de finale terug te knokken na verlies van de 1e set.

In de halve finales klopten ze het Franse topduo Arthur Canet en Téo Rotar, de 1e op het EK U20 en al actief in het seniorencircuit: 17-21, 21-19, 15-11. De Belgen waren 6e op dat EK U20.

In de finale tegen de nummer 2 van het EK U20 kwamen de Belgen in de tweede set 10-14 achter, maar ze kwamen tot 16-16 terug en sleepten alsnog een beslissende set uit de brand (19-21). Tot 13-13 ging het daarin gelijk op.

Van Langendonck dwong met een mooie plaatsbal een matchpunt af. Daarbij verdedigde hij een aanval van Hammarberg en maakte de pass van Vercauteren via het blok af. De twee vielen elkaar in het zand in de armen.

Met steun van de federatie en ook met een eigen crowdfundingproject verzamelden de twee studenten de centen om naar het WK te trekken.