Sam Van Welden, een legende is van ons heengegaan

 

We vinden geen woorden om onze droefheid bij het overlijden van Sam Van Welden uit te drukken. Sam zullen we ons herinneren als ‘de opa van het Belgisch volleybal’ : steeds positief, steeds constructief en met de allergrootste passie voor onze sport. Tot enige jaren geleden (hij had ruim de kaap van de 90 jaar gepasseerd) was Sam vaste toeschouwer van de wedstrijden van de Topsportschool in Vilvoorde. Sam, de man die zelf deelnam als scheidsrechter aan twee olympische spelen ( ’68 in Mexico en ’72 in Munchen) en er ook de beide olympische finales in het volleybal toebedeeld kreeg als Belgisch scheidsrechter, is ook steeds een grote steun geweest voor jonge scheidsrechters in onze sport.

Maar naast zijn onbetwiste volleybalkwaliteiten als nationaal en internationaal scheidsrechter en als instructor FIVB zal Sam steevast herinnerd worden als een uiterst eenvoudige vriendelijke man, geliefd door iedereen met een zeer groot positivisme en een brede glimlach voor eenieder.

 

Onze oprechte deelneming gaat uit naar zijn familie en aan zijn naasten.

 

Lees ook :

http://volleymagazine.be/2020/10/01/volleymonument-sam-van-welden-overleden/

https://sporza.be/nl/2020/10/01/topvolleyref-sam-van-welden-overleden-volleybal-verliest-zijn-vriendelijke-opa~1601558784330/