Reactie VOLLEY BELGIUM inzake volleybalactiviteiten in Rusland en Wit-Rusland (26/02/2022)

Gezien de Russische invasie in Oekraïne besliste Volley Belgium om niet deel te nemen aan organisaties die op Russisch en Wit-Russisch grondgebied zouden doorgaan.

De raad van bestuur van CEV, de Europese Volleybalfederatie, besliste zaterdagmorgen in hun vergadering te Antwerpen om dit standpunt, afkomstig van meerdere nationale federaties, te ondersteunen.

Vanuit de CEV werd dit standpunt onmiddellijk gemeld aan FIVB, de wereldvolleybalfederatie.  Zaterdagnamiddag besliste ook de FIVB dit standpunt over te nemen. Er worden nu oplossingen gezocht voor de diverse organisaties eventueel toch te laten doorgaan op andere locaties.

Er wordt nog overlegd met FIVB over de deelname van Russische of Wit-Russische teams aan de verschillende internationale competities op niet-Russische bodem. Volley Belgium dringt er op aan dat ook deze deelname niet mogelijk is gelet de huidige omstandigheden.

Lees het artikel van SPORZA: Belgische volleybalbond reageert op statement FIVB: “Het WK in Rusland moet wél geschrapt worden”

Bekijk ook het standpunt van CEV. Tot nader order zal er geen CEV volley, BEACH volley of SNOW volley zijn in Rusland of Oekraïne.