NEW YEAR 2021

 

Welkom in 2021.

 

Intussen zijn we reeds aanbeland in het jaar 2021.

 

Omwille van de gekende redenen was 2020 een jaar waar we met graagte met z’n allen afscheid van hebben genomen. Op verschillende gebieden en voor zoveel mensen was 2020 heel moeilijk. Ook zo voor het volleybal, zowel in Belgie als internationaal.

 

Het seizoen 2019-2020 werd midden maart 2020 onderbroken en nadien niet meer heropgestart. Niet geheel onlogisch en onverwacht gezien de gezondheidsproblematiek die ons allen bezig houdt en die vandaag nog steeds onze eerste prioriteit moet zijn.

 

Binnen Volley Belgium werd in mei 2020 met goede hoop en vol vertrouwen alles klaar gezet voor de competitiehervorming die zou ingaan bij aanvang van het seizoen 2020-2021. Een competitiehervorming die gedurende bijna twee jaar intens samen voorbereid werd door de beleidsmensen van Volley Belgium, Volley Vlaanderen en FVWB.

 

Maar ook dit seizoen loopt in alle nationale en lagere reeksen wederom niet zoals gepland. Een blanco-seizoen werd afgekondigd in de drie laagste nationale reeksen. En nu kijken we met zijn allen reikhalzend uit naar een groen licht vanuit de federale overheid om onze sport terug te kunnen opstarten. Al zijn zelfs de grootste optimisten in dit geval eerder pessimistisch ingesteld. Afwachten en duimen.

 

Een ‘valse’ start voor de competitiehervorming. Maar we laten niet los en zullen deze hervorming opnieuw inbouwen bij het begin van volgend seizoen. We kijken hoopvol vooruit.

 

Bij de start van een nieuw kalenderjaar is het traditie om de beste wensen voor het nieuwe jaar aan te bieden.

 

Een traditie die ik vandaag niet wil in stand houden. Ik hou eraan om vooraf alle volleyballiefhebbers, spelers en speelsters, bestuurders en sportieve staff, vrijwilligers, supporters en professionelen, te danken voor de prestaties in 2020, in één van de moeilijkste jaren uit onze volleybalgeschiedenis. Een jaar waarin we ongekende en onvermoede limieten hebben bereikt van onze organisatie en volleybalbeleving. Bedankt aan ieder van jullie die hierin een rol heeft gespeeld !

 

Na het voorbije jaar kunnen we vandaag, amper enkele dagen ver in een nieuw decennium, bescheiden hopen dat de volleybalbeleving snel kan terugkeren. Een volleybalbeleving die enkel mogelijk is mits we met z’n allen het virus en zijn afgeleiden onder controle krijgen. Met een gezamenlijke inspanning van ons allen, mits een gedisciplineerde aanpak, gaat dit lukken. Zowel voor onze gezamenlijke volleybalbeleving, ons mentaal welzijn als voor onze economie en voor de evolutie van de sanitaire crisis.

 

Samen kunnen we dit zeker aan. Ik wens jullie allen een minder uitdagend 2021 toe en een goede gezondheid voor uzelf uw familie en iedereen die u lief is.

 

Met sportieve groeten,

 

Guy JUWET                                                                     Claude KRIESCHER
Voorzitter Volley Belgium                                  Financieel Directeur Volley Belgium